Äktenskapsförord efter vigseln

Fråga:

Hej, jag undrar om det är möjligt att skriva ett äktenskapsförord efter vigseln, dvs efter det att man gift sig. Är det verkligen möjligt? Är det något särskilt jag bör tänka på om jag skriver ett äktenskapsförord efter vigseln? /Anna

ett par som ska skriva ett äktenskapsförord


Svar

Hej Anna.

Jag det är fullt möjligt att ingå ett äktenskapsförord efter vigseln. I äktenskapsbalken 7 kap 3§ kan man läsa att ”genom äktenskapsförord kan makar eller blivande makar bestämma att egendom som tillhör eller tillfaller någon av dem ska vara hans eller hennes enskilda egendom.”

Samma regler och krav gäller för ett äktenskapsförord under äktenskapet som för ett äktenskapsförord som ingås före äktenskapet. D v s, äktenskapsförordet måste vara i skrift, det ska vara daterat och undertecknat av de blivande makarna och det måste registreras innan det blir gällande.

Ett äktenskapsförord som ingås under äktenskapet blir gällande från den dag som det ges in till Skatteverket för registrering i Äktenskapsregistret.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vill du ha hjälp med att skriva ert äktenskapsförord?

Ska ni skriva ett äktenskapsförord och vill vara säkra på att det blir korrekt utformat kan en av våra jurister upprätta ert äktenskapsförord. Detta dessutom till ett fast pris om endast 895 kr! Skickar du ett meddelande via kontaktformuläret här nedanför blir du kontaktad av en av våra familjejurister redan inom en eller ett par timmar.
Ditt namn*

Lämna en kommentar

Här nedanför kan du lämna en kommentar till artikeln och du kan även dela med dig av dina erfarenheter samt ge tips och råd till andra besökare om du så önskar.

Du kan även ställa en fråga men det kan ibland ta några dagar innan vi svarar. Vill du ha ett snabbt svar på din fråga rekommenderar vi att du använder dig av vår chatt eller skickar ett meddelande direkt till oss via vår kontaktsida.

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Varukorg

Mikrojuridik
Banner för hjälp att skriva äktenskapsförord

Artiklar om äktenskapsförord

Frågor & Svar om äktenskapsförord