Behöver du anlita en jurist? Ring till oss på 08-525 180 60.

Kan vi annullera vårt äktenskapsförord?

Fråga:

Vi skrev ett äktenskapsförord innan vi gifte oss och vi bestämde att allt som vi äger skulle vara enskild egendom. Vi har nu ändrat oss och vill dela på allt som vi äger, det vill säga vi vill att allt ska vara giftorättsgods. Vår fråga är därför om vi kan annullera vårt äktenskapsförord? Och hur gör vi då? / Annika

ett par som ska skriva ett äktenskapsförord


Svar:

Hej Annika. Ni kan inte annullera ert äktenskapsförord. I vart fall inte i den bemärkelsen att ni kontaktar Äktenskapsregistret och meddelar att ni annullerar eller återkallar ert äktenskapsförord. Det är inte möjligt.

Vill ni inte längre att det äktenskapsförord som ni tidigare ingått och registrerat ska vara gällande, måste ni skriva och registrera ett nytt äktenskapsförord. Det nya äktenskapsförordet ska innehålla er nya överenskommelse om att allt som ni äger ska vara giftorättsgods. Till undvikande av oklarheteter och framtida diskussioner är det även lämpligt att ni i det nya äktenskapsförordet klart och tydligt anger att det gamla äktenskapsförordet inte längre ska vara gällande.

Var noggranna när ni utformar det nya äktenskapsförordet. Är ni osäkra på hur ni ska formulera er i det nya äktenskapsförordet bör ni anlita en jurist som hjälper er att skriva ert äktenskapsförord. Ni kan då vara säkra på att det gamla äktenskapsförordet verkligen upphör att gälla och att er nya överenskommelse blir korrekt angiven i det nya äktenskapsförordet.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vill du ha hjälp med att skriva ert äktenskapsförord?

Ska ni skriva ett äktenskapsförord och vill vara säkra på att det blir korrekt utformat kan en av våra jurister upprätta ert äktenskapsförord. Detta dessutom till ett fast pris om endast 995 kr! Skickar du ett meddelande via kontaktformuläret här nedanför blir du kontaktad av en av våra familjejurister redan inom en eller ett par timmar.
Ditt namn*

Person som chattar med en jurist

Behöver du hjälp med juridiken?

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med juridiken. Du kan ringa till oss på 08-525 180 60, skicka ett mejl till info@juridex.se eller använda dig av kontaktfältet här nedanför.

Mikrojuridik
Banner för hjälp att skriva äktenskapsförord

Artiklar om äktenskapsförord

Frågor & Svar om äktenskapsförord