Blankett för framtidsfullmakt

4.7
(3)

Fråga:

Jag behöver en blankett för framtidsfullmakt. Jag vill inte ha en god man när jag blir äldre och jag vill därför skriva en framtidsfullmakt. Nu undrar jag om det finns en färdig blankett för framtidsfullmakt som jag kan använda mig av. Jag var och letade på Skatteverkets och domstolarnas hemsidor men kunde inte hitta något. Vet ni var jag kan hitta en blankett för framtidsfullmakt? / Elin

Ett äldre par som ska skriva en framtidsfullmakt

Svar:

Hej Elin. Det finns inte någon särskild blankett för framtidsfullmakter. I vart fall inte om du avser en blankett för framtidsfullmakt som utfärdats av någon statlig myndighet eller liknande.

En framtidsfullmakt är ett privat juridiskt dokument som ska vara utformat i enlighet med lag om framtidsfullmakter för att vara gällande. Emellertid är du själv ansvarig för att framtidsfullmakten blir korrekt utformad, det finns inte några statliga myndigheter som upprättar blanketter för framtidsfullmakter som du kan fylla i. Samma situation gäller för framtidsfullmakter som för andra juridiska dokument i form av till exempel testamenten, äktenskapsförord m fl.

Vi har dock tillgång till våra egna blanketter, vilka vi benämner för dokumentmallar, för framtidsfullmakter som du kan använda dig av. Använder du dig av våra blanketter för framtidsfullmakt kan du själv enkelt upprätta en korrekt utformad framtidsfullmakt. Du hittar våra blanketter för framtidsfullmakter via följande länk: blankett för framtidsfullmakt

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vad tyckte du om artikeln - var den till någon hjälp?

Klicka för att lämna ditt omdöme!

Medelomdöme: 4.7 / 5. Antal omdömen: 3

Ingen har lämnat sitt omdöme ännu. Bli först med att lämna ett omdöme!

Hjälp oss att göra denna artikel bättre!

Skriv gärna vad du tyckte var mindre bra med denna artikel och hur du tycker att vi kan förbättra den.

Varukorg

Annons

Hjälp med att skriva framtidsfullmakt En jurist kan skriva din framtidsfullmakt Skriva framtidsfullmakt online Dokumentmall för framtidsfullmakt

Artiklar om framtidsfullmakter

 • Vad kostar det att skriva en framtidsfullmakt?

  Vad kostar det att skriva en framtidsfullmakt?

  Vi får ofta frågor om vad det kostar att skriva en framtidsfullmakt. Svaret är oftast — det beror på. Priset för en framtidsfullmakt beror bland annat på hur omfattande fullmakten …Läs mer »
 • Förvaring av framtidsfullmakt

  Förvaring av framtidsfullmakt

  En framtidsfullmakt är endast gällande i original. Är originalfullmakten försvunnen räcker det inte att visa upp en kopia av framtidsfullmakten, en sådan är inte gällande. Det är därför viktigt att …Läs mer »
 • Framtidsfullmakt – Allt du behöver veta

  Framtidsfullmakt – Allt du behöver veta

  En framtidsfullmakt är en fullmakt som en person (fullmaktsgivaren) i förtid ger åt en annan person (fullmaktshavaren) att företräda fullmaktsgivaren för det fall han eller hon på grund av sjukdom, …Läs mer »

Frågor & Svar angående framtidsfullmakter