Blankett för framtidsfullmakt

Fråga:

Jag behöver en blankett för framtidsfullmakt. Jag vill inte ha en god man när jag blir äldre och jag vill därför skriva en framtidsfullmakt. Nu undrar jag om det finns en färdig blankett för framtidsfullmakt som jag kan använda mig av. Jag var och letade på Skatteverkets och domstolarnas hemsidor men kunde inte hitta något. Vet ni var jag kan hitta en blankett för framtidsfullmakt? / Elin

Ett äldre par som ska skriva en framtidsfullmakt


Svar:

Hej Elin. Det finns inte någon särskild blankett för framtidsfullmakter. I vart fall inte om du avser en blankett för framtidsfullmakt som utfärdats av någon statlig myndighet eller liknande.

En framtidsfullmakt är ett privat juridiskt dokument som ska vara utformat i enlighet med lag om framtidsfullmakter för att vara gällande. Emellertid är du själv ansvarig för att framtidsfullmakten blir korrekt utformad, det finns inte några statliga myndigheter som upprättar blanketter för framtidsfullmakter som du kan fylla i. Samma situation gäller för framtidsfullmakter som för andra juridiska dokument i form av till exempel testamenten, äktenskapsförord m fl.

Vi har dock tillgång till våra egna blanketter, vilka vi benämner för dokumentmallar, för framtidsfullmakter som du kan använda dig av. Använder du dig av våra blanketter för framtidsfullmakt kan du själv enkelt upprätta en korrekt utformad framtidsfullmakt. Du hittar våra blanketter för framtidsfullmakter via följande länk: blankett framtidsfullmakt

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vill du ha hjälp med att skriva din framtidsfullmakt?

Ska du skriva en framtidsfullmakt och vill vara säker på att den blir korrekt utformad kan en av våra jurister upprätta din framtidsfullmakt. Detta dessutom till ett fast pris om endast 995 kr! Skickar du ett meddelande via kontaktformuläret här nedanför blir du kontaktad av en av våra familjejurister redan inom en eller ett par timmar.
Ditt namn*

Person som chattar med en jurist

Behöver du hjälp med juridiken?

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med juridiken. Du kan skicka ett mejl till oss på info@juridex.se eller använda dig av kontaktfältet här nedanför.

Mikrojuridik
Banner för hjälp av skriva framtidsfullmakt

Artiklar om framtidsfullmakter

Frågor & Svar om framtidsfullmakter