Dokumentmall Äktenskapsförord – Före äktenskapet » Viss egendom enskild

Mall för äktenskapsförord före äktenskapet med viss egendom enskild

229 kr

Dokumentmall för dig som ska skriva ett äktenskapsförord före äktenskapet där de blivande makarna kommer överens om att viss egendom ska vara enskild.

T ex kan de blivande makarna komma överens om att en viss fritidsfastighet, en visst konstverk, vissa aktier eller liknande ska vara enskild egendom.

Fullständiga registreringshandlingar jämte en instruktion som förklarar hur du registrerar äktenskapsförordet medföljer.

MallSupport ingår när du köper denna mall.

Detaljerad Mallbeskrivning

Med denna dokumentmall kan du skapa ett äktenskapsförord, som ingås före äktenskapet, där makarna kommer överens om att viss egendom ska vara enskild egendom.

Du fyller enkelt i de blivande makarnas personuppgifter och specificerar den egendom som ska vara enskild egendom. Därefter skriver du äktenskapsförordet, ser till att de blivande makarna undertecknar dokumentet varefter du skickar in det undertecknade äktenskapsförordet för registrering.

Du får även fullständiga registreringshandlingar samt in skriftlig handledning som steg-för-steg förklarar hur du registrerar äktenskapsförordet.

Andra dokumentmallar för äktenskapsförord vilka kan vara av intresse

Denna dokumentmall är avsedd för ett äktenskapsförord som ingås före äktenskapet. Söker du efter motsvarande mall men som ingås UNDER äktenskapet finner du en sådan dokumentmall via följande länk:
Mall Äktenskapsförord – Under äktenskapet » Viss egendom enskild

Söker du efter en dokumentmall avseende äktenskapsförord som ingås FÖRE äktenskapet men där du fritt kan formulera makarnas överenskommelse finner du sådan mall via följande länk:
Mall Äktenskapsförord – Före äktenskapet » Fri text

Leverans av dokumentmallen per e-post

Mallen levereras omgående till dig per e-post. Därefter kan du öpppna dokumentet i ditt ordbehandlingsprogram eller in pdf-läsare och fylla i de uppgifter som behövs.

Får du problem med att öppna eller fylla i dokumentmallen kan du kontakta vår MallSupport.

Artiklar om äktenskapsförord

Här på Juridex finns ett stort antal artiklar där du kan lära dig mer om äktenskapsförord. Läs gärna igenom några av dessa artiklar för att få mer kunskap om äktenskapsförord och de olika regler som gäller för äktenskapsförord.

Via följande länk kommer du till en sökning efter artiklar om äktenskapsförord här på Juridex: Sökning Äktenskapsförord

Att tänka på när man skriver äktenskapsförord med stöd av en dokumentmall

En dokumentmall kan aldrig kan ersätta kunskapen och erfareneheten hos en advokat eller en jurist som är specialiserad på familjerätt och att skriva äktenskapsförord. Känner du dig det minsta osäker på hur du ska utforma äktenskapsförordet eller om denna mall är lämplig för din situation bör du anlita en advokat eller annan jurist som upprättar ett äktenskapsförord åt dig.

Sök efter juridiskt dokument

 

Sök juridiskt dokument

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt