Dokumentmall Äktenskapsförord – Under äktenskapet » Fri text

Mall för äktenskapsförord under äktenskapet med fri text

229 kr

Dokumentmall för äktenskapsförord mellan makar som vill skriva ett äktenskapsförord under äktenskapet. Mallen lämnar stor frihet åt den som upprättar äktenskapsförordet och du kan själv skriva in vilken egendom som ska vara enskild m m.

Du får även en mall för begäran om registrering av äktenskapsförordet och fullständiga instruktioner hur du snabbt och enkelt registrerar äktenskapsförordet.

MallSupport ingår när du köper denna dokumentmall.

Detaljerad Mallbeskrivning

Detta är en dokumentmall för äktenskapsförord vilken kan användas av makar som vill skriva ett äktenskapsförord under äktenskapet. Utrymmet för själva överenskommelsen är tomt varför du har stor frihet själv utforma denna del av äktenskapsförordet – detta dock under förutsättning att vad du skriver inte strider mot reglerna i äktenskapsbalken eller andra tillämpliga regler.

Denna dokumentmall kan användas av dig som vill ha stor frihet vid utformningen av äktenskapsförordet. Anser du inte dig vara tillräcklig kunnig för att använda dig av denna mall kan du titta närmare på några av våra andra mallar för äktenskapsförord under äktenskapet. I dessa mallar har makarnas överenskommelse redan formulerats varför du inte behöver fundera på hur du ska formulera dig.

Är du osäker på vilken dokumentmall som du ska använda dig av är du självfallet välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Äktenskapsförord under äktenskapet

Avsikten med att ingå ett äktenskapsförord är att göra egendom som är giftorättsgods till enskild egendom. Är egendomen enskild ingår denna inte i en bodelning om makarna skulle skilja sig eller någon av dem avlider.

Även om det är vanligast att ett äktenskapsförord ingås innan man gifter sig förekommer det att makar kommer överens om att ingå ett äktenskapsförord under äktenskapet. Detta kan bli aktuellt vid en rad olika situationer som t ex att makarnas ekonomiska situation förändras under äktenskapet.

Ett äktenskapsförord kan avse all eller endast viss av makarnas egendom.

Ett äktenskapsförord som ingås under äktenskapet blir giltigt den dag som det registreras.

Vem kan använda sig av denna mall?

Denna mall för äktenskapsförord är avsedd för makar som vill ingå ett äktenskapsförord under äktenskapet, d v s efter det att de gift sig.

Mallen innehåller inte någon text vad avser själva överenskommelsen mellan makarna. Med reservation för reglerna i äktenskapsbalken och övriga regler har du därför stor frihet att själva utforma och formulera makarnas överenskommelse. Du kan använda dig av denna mall oavsett om äktenskapsförordet ska omfatta all eller endast viss av makarnas egendom.

Du bör ha goda juridiska förkunskaper i familjerätt om du ska använda dig av denna dokumentmall. Har du inte sådana förkunskaper kan du titta närmare på några av våra andra mallar för äktenskapsförord under äktenskapet. Dessa mallar innehåller färdiga och standardiserade formuleringar. Fråga oss gärna om du är osäker på vilken av mallarna som passar för just din situation.

Avser äktenskapsförordet ett par som ska gifta sig är denna mall inte lämplig. Vill du ha motsvarande mall för personer om avser att gifta sig finner du denna här: Mall äktenskapsförord – före äktenskapet, fri text

Så här använder du dokumentmallen

När du gör din beställning kommer ett e-postmeddelande att skickas till dig. I det e-postmeddelandet finns det en länk som du ska klicka på. När du klickar på länken kommer mallen för äktenskapsförord, jämte mallen för begäran om registrering att laddas ner till din dator.

Du får dokumentmallen i såväl Word- som pdf-format. Word-dokumentet öppnar du enkelt i ditt ordbehandlingsprogram och pfd-dokumentet kan du öppna med ett pdf-program. Därefter kan du fylla i uppgifterna och justera mallen som du önskar. Du kan självfallet även skriva ut mallen och fylla i uppgifterna med en penna.

Att tänka på när man skriver ett äktenskapsförord med hjälp av en mall

En dokumentmall kan aldrig ersätta den juridiska kunskap och erfarenhet som en skicklig jurist har. Är du det minsta osäker på om du bör ingå ett äktenskapsförord eller hur äktenskapsförordet ska utformas är rådet att du kontaktar en advokat eller annan jurist som är specialiserad på familjerätt och äktenskapsförord.

Lär dig mer om äktenskapsförord under äktenskapet

Här på Juridex.se finns ett stort antal artiklar rörande äktenskapsförord, giftorättsgods, enskild egendom m m. Läser du igenom de artiklarna bör du få en bra genomgång av reglerna rörande äktenskapsförord.

Vill du läsa den lagtext som reglerar äktenskapsförord finns dessa regler i 7 kap äktenskapsbalken.

Sök efter juridiskt dokument

 

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport
Chat Button

Vad några av våra kunder säger

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig kundtjänst, vi fick snabba svar på alla våra frågor och vi fick även tips om bestämmelser som vi inte alls hade tänkt  på själva. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er kundtjänst fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av er support hittade vi en lösning som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Verkligen nöjda!

/Monica och Bengt