Dokumentmall Äktenskapsförord – Under äktenskapet » Viss egendom enskild

Mall för äktenskapsförord under äktenskapet med viss egendom enskild

229 kr

Dokumentmall för dig som ska skriva ett äktenskapsförord under äktenskapet där makarna kommer överens om att viss egendom ska vara enskild.

Med hjälp av denna mall skapar du snabbt och enkelt ett äktenskapsförord där makarna kommer överens om att t ex en viss fastighet, medel på ett viss bankkonto, vissa aktier eller viss egendom i hemmet ska vara enskild egendom och därmed inte ingå vid en eventuell framtida bodelning mellan makarna.

När du laddar ner dokumentmallen får du även fullständiga registreringshandlingar samt en skriftlig handledning så att du snabbt och enkelt kan registrera äktenskapsförordet.

MallSupport ingår.

Detaljerad Mallbeskrivning

Det är fullt möjligt att ingå ett äktenskapsförord även när man redan är gift. Denna dokumentmall är utformad för att användas av dig som ska skriva ett äktenskapsförord under äktenskapet och där makarna i äktenskapsförordet kommer överens om att specifik egendom ska vara enskild egendom.

Som exempel på egendom vilken ofta görs till till enskild egendom i äktenskapsförord kan nämnas fastigheter, bilar och andra fordon, bankmedel men även lösöre i hemmet som t ex arvegods vilket inte gjorts till enskild egendom genom testamente. Det är även möjligt för den som är företagare att göra sitt företag till enskild egendom. Detta gäller oavsett om det är enskild firma eller ett aktiebolag.

Ett äktenskapsförord måste registreras för att vara gällande. När du laddar ner denna dokumentmall får du även en mall för begäran om registrering jämte instruktioner hur du gör för att snabbt och enkelt registrera äktenskapsförordet på rätt sätt.

Allmänt om äktenskapsförord

Syftet med att ingå ett äktenskapsförord är oftast att göra giftorättsgods till enskild egendom och därigenom undanta bodelning från en eventuell framtida bodelning.

I ett äktenskapsförord är det möjligt för makarna att komma överens om att all egendom ska vara enskild egendom. På så sätt behåller vardera maken sin respektive egendom vid en eventuell bodelning. Det är även möjligt för makarna att i ett äktenskapsförord ange att endast viss egendom ska vara enskild egendom. Detta innebär att övrig egendom som ägs av makarna (och inte erhållits genom t ex arv och gåva med villkor om att egendomen ska vara enskild) är giftorättsgods vilken ska ingå in en bodelning mellan makarna. Med denna dokumentmall kan du skapa ett sådant äktenskapsförord.

Ytterligare information och lagregler om äktenskapsförord

Vill du lära dig mer om äktenskapsförord finns det flera artiklar här på Juridex som kanske kan vara av intresse. Här är några av dessa artiklar:

Skriva äktenskapsförord – Så här gör du!
Äktenskapsförord – Kärlekens avtal
Äktenskapsförord – Visste du att…?

Andra dokumentmallar för äktenskapsförord

Denna mall är avsedd för äktenskapsförord som ingås under äktenskapet och när makarna önskar att viss egendom ska vara enskild egendom.Ska du skriva ett motsvarande äktenskapsförord men som ingås före äktenskapet finner du en sådan mall via följande länk:

Mall äktenskapsförord – Före äktenskapet » Viss egendom enskild

Ska du skriva ett äktenskapsförord under äktenskapet men önskar att själv formulera texten i äktenskapsförordet finner du en sådan mall via följande länk:

Mall Äktenskapsförord – Under äktenskapet » Fri text

Du finner samtliga mallar avseende äktenskapsförord via denna länk:
Dokumentmallar för äktenskapsförord

Leverans och användning av dokumentmallen

Du får dokumentmallen per e-post ett par sekunder efter det att du gjort din beställning. Därefter kan du enkelt öppna blanketten på din dator fylla i de uppgifter som behövs och anpassa äktenskapsförordet till din egen situation.

Dokumentmallen skickas till dig i såväl word- som pdf-format. Du kan därför enkelt öppna mallen i ditt ordbehandlingsprogram eller ditt program för pdf-filer.

Får du problem med att öppna eller fylla i dokumentmallen kan du kontakta vår MallSupport.

Att tänka på när man skriver äktenskapsförord med hjälp av en dokumentmall

Tänk på att en dokumentmall aldrig kan ersätta den juridiska kunskapen och erfarenheten hos en advokat eller annan jurist som är specialiserad på att skriva äktenskapsförord. Är du det minsta osäker på hur du ska utforma äktenskapsförordet eller om denna mall är lämplig för din situation bör du anlita en advokat eller annan jurist.

Sök efter juridiskt dokument

 

Sök juridiskt dokument

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt