Mall Anställningsavtal (Grundmall)

Mall för anställningsavtal

229 kr

Dokumentmall för dig som ska skriva ett anställningsavtal. Med stöd av denna mall kan du snabbt och enkelt skapa ett grundläggande anställningsavtal för de flesta typer av anställningar som t ex tillsvidareanställning, provanställning, visstidsanställning och säsongsanställning.

MallSupport ingår när du använder dig av denna dokumentmall.

recensioner

  Bli först med att recensera “Mall Anställningsavtal (Grundmall)”

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Detaljerad Mallbeskrivning

  Med denna mall kan du skapa ett grundläggande anställningsavtal för de flesta anställningsförhållanden och anställningsformer. T ex kan du skapa avtal om tillsvidareanställning, avtal om provanställningsavtal, avtal om säsongsanställning eller visstidsanställning. Mallen kan användas av i princip vem som helst som behöver ett anställningsavtal men i de flesta fall används mallen av mindre företag som ska skriva ett anställningsavtal för nyanställd personal.

  Dokumentmallen är mycket enkel att använda sig av. Du fyller i de uppgifter som det frågas efter och kryssar i ett antal kryssrutor för att bl a ange anställningsform. Därefter kan du skriva ut avtalet vilket ska skrivas under av arbetsgivaren och arbetstagaren.

  Även om det finns plats för att skriva in egna bestämmelser är mallen avsedd för framförallt mer ”traditionella” anställningsförhållanden utan alltför många personliga överenskommelser.

  MallSupport ingår när du använder dig av denna dokumentmall.

  Allmänt om anställningsavtal

  Ett anställningsavtal kan vara muntligt men arbetsgivaren måste lämna skriftlig information om anställningsvillkoren. Detta ska göras senast inom en månad från det att arbetstagaren har påbörjat sin anställning. Den information som arbetsgivaren är skyldig att lämna är relativt omfattande och omfattar bl a lön och andra förmåner, arbetsuppgifter, anställningsform, arbetstider, eventuellt tillämpligt kollektivavtal jämte en rad andra punkter.

  Till undvikande av framtida diskussioner och tvister är det alltid ett gott råd att upprätta ett komplett och skriftligt anställningsavtal när man ingår en anställning. Det underlättar och gör tillvaron tryggare för både arbetsgivaren och arbetstagaren. Använder du dig av denna blankett får du med samtliga obligatoriska punkter enligt LAS (lagen om anställningsskydd).

  Arbetsgivarens skyldighet att lämna skriftlig information gäller även när ett anställningsavtal ändras. Ofta är det lämpligt att upprätta ett nytt anställningsavtal när man kommer överens om en ändring av anställningsvillkoren. Genom att upprätta ett nytt anställningsavtal i vilket samtliga villkor ingår minskas risken för framtida diskussioner om t ex vilka förändringar som gjorts och vilka villkor i det gamla avtalet som fortfarande är gällande osv.

  Olika anställningsformer i dokumentmallen

  Denna dokumentmall för anställningsavtal är en ”multi-mall” vilket innebär att du inte är bunden av en enskild anställningsform. När du använder dig av mallen kan du välja mellan att anställningsavtalet som du skriver ska vara ett anställningsavtal tillsvidare (även kallat ”fast anställning”), en provanställning, en anställning för viss tid eller en säsongsanställning.

  Tänk på att du måste följa reglerna i lagen om anställningsskydd för de olika anställningsformerna. Du kan t ex inte ange att anställningsavtalet ska vara en anställning för viss tid om inte kraven för en visstidsanställning enligt LAS är uppfyllda.

  Leverans och användning av mall för anställningsavtal

  Du får mallen levererad till dig per e-post ett par sekunder efter det att du gjort beställningen. Därefter kan du omgående använda dig av mallen, fylla i de uppgifter som behövs och skapa ditt anställningsavtal.

  Dokumentmallen levereras i två olika format, word och pdf, och du kan öppna filerna i ditt ordbehandlingsprogram eller i sditt program för att läsa pdf-filer. När du fyllt i alla uppgifter och anpassat anställningsavtalet till din egen och unika situation skriver du ut dokumentet för granskning och underskrift.

  Sök efter juridiskt dokument

   

  Sök juridiskt dokument

  Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
  Bild på MallSupport

  Vad några av våra kunder säger om våra jurister

  Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

  /Emma och Nathan

  Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

  /Birgitta

  Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

  /Monica och Bengt