Mall Gåvobrev – Gåva av bostadsrätt

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

mall för gåvobrev avseende bostadsrätt

229 kr

Mall för dig som ska skriva ett gåvobrev avseende en bostadsrätt. Med hjälp av denna dokumentmall kan du snabbt och enkelt upprätta ett professionellt gåvobrev som uppfyller lagens krav vad avser gåva av en bostadsrätt.

Du kan i mallen bestämma om bostadsrätten ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Därigenom skyddar du gåvotagaren från att förlora bostadsrätten vid en bodelning i samband med en skilsmässa.

Du får dessutom en skriftlig instruktion som på ett pedagogiskt sätt förklarar hur du ska fylla i mallen. Du kan även kontakta vår MallSupport om du har några frågor eller stöter på några problem när du ska använda dig mallen.

Mallen skickas till dig per e-post direkt efter det att du gjort din beställning och du har den i din inkorg ett par sekunder därefter.

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

Detaljerad Mallbeskrivning

Med hjälp av denna mall kan du själva skriva ett gåvobrev avseende en bostadsrätt mellan två privatpersoner. Gåvan kan även avse endast en andel av en bostadsrätt, om gåvogivaren till exempel endast äger hälften av bostadsrätten.

Mallen är mycket enkel att fylla i och du behöver endast skriva in gåvogivarens och gåvotagarens personuppgifter samt ange vilken bostadsrätt det är som ges bort i gåva. Övriga uppgifter är redan ifyllda. Du får även en skriftlig instruktion som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar hur du fyller i mallen. Du kan självfallet även kontakta vår MallSupport som gärna hjälper dig om du stöter på problem.

Genom att sätta ett kryss i en ruta på mallen kan du enkelt bestämma att bostadsrätten ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Är mottagaren av gåvan en arvinge kan du även ange om bostadsrätten ska räknas som förskott på arv. I mallen finns även utrymme för egna bestämmelser om du vill skriva in sådana i gåvobrevet.

Omgående leverans per e-post

Gåvobrevet skickas till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning och du kan omgående upprätta ditt gåvobrev. Du får dokumentet i såväl word-format som pdf-format. Word-dokumentet öppnar du i ditt ordbehandlingsprogram och pdf-filen öppnar du i ditt pdf-program eller din webbläsare.

Andra mallar för gåvobrev

Mallen är endast möjlig att använda vid gåva av en bostadsrätt. Ska du ge bort annan egendom än en bostadsrätt kan du använda dig av någon av våra övriga mallar för gåvobrev.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende lös egendom, som t ex möbler, smycken, fordon eller liknande kan du använda dig av följande dokumentmall: Mall för gåvobrev avseende lös egendom.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende pengar kan du använda dig av följande dokumentmall: Mall för gåva av pengar.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende fast egendom kan du använda dig av följande dokumentmall: Mall för gåva av fast egendom.

Sök juridiskt dokument

snabb leverans av mall per e-post
MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt