Behöver du anlita en jurist? Ring till oss på 08-525 180 60.

Mall Gåvobrev – Gåva av fast egendom

Mall för gåvobrev avseende fast egendom

249 kr

Mall för dig som ska skriva ett gåvobrev avseende fast egendom. Med stöd av denna mall kan du själv skriva ett gåvobrev som uppfyller lagens krav.

Mallen är mycket enkel att fylla i och du skriver ett komplett gåvobrev avseende en fastighet på mindre än tio minuter. Genom att markera en kryssruta i dokumentmallen kan du bestämma att gåvan ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Du kan även skriva in egna bestämmelser om du så önskar.

Dokumentmallen skickas till dig per e-post i samma stund som du gör din beställning. Du får även en skrifltig handledning som förklarar hur du fyller i mallen och vad du ska tänka på vid gåva av fast egendom.

MallSupport ingår.

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

Detaljerad produktbeskrivning

Med stöd av denna dokumentmall kan du själv skriva ett gåvobrev avseende fast egendom i form av till exempel ett markområde, ett bostadshus, ett fritidshus eller liknande. Gåvan kan avse såväl hela fastigheten som endast en del av fastigheten.

Mallen är mycket enkel att fylla i och du får även en skrifltig handledning som punkt-för-punkt förklarar hur du fyller i mallen och vad du ska tänka på när du skriver ett gåvobrev avseende fast egendom. Du kan även kontakta vår MallSupport om du skulle stöta på problem eller bli osäker när du ska använda dig av mallen.

I mallen kan du enkelt ange om fastigheten ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Genom att få fastigheten som enskild egendom skyddas fastigheten från att ingå i en bodelning om gåvotagaren skiljer sig eller avlider. På så sätt stannar fastigheten “inom släkten”. Du kan även skriva in egna bestämmelser i dokumentmallen.

Du får mallen i två olika versioner. En av versionerna är avsedd att användas om fastigheten ska ges i gåva till en arvinge och du kan i den versionen ange om gåvan ska avräknas som förskott på arv. Den andra versionen är avsedd att användas om fastigheten ska ges till någon som inte är arvinge, du behöver då inte ange om gåvan ska räknas som förskott på arv.

Omgående leverans per e-post

Du får gåvobrevet per e-post ett par sekunder efter det att du har gjort din beställning. Du kan därför skriva ditt gåvobrev per omgående. Dokumentmallen levereras i i såväl word-format som pdf-format. Word-dokumentet öppnar du i ditt ordbehandlingsprogram och pdf-filen öppnar du i ditt pdf-program eller din webbläsare.

Andra mallar för gåvobrev

Mallen är endast möjlig att använda vid gåva av fast egendom. Ska du ge bort annan egendom än fast egendom kan du använda dig av någon av våra övriga mallar för gåvobrev.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende lös egendom, som t ex möbler, smycken, fordon eller liknande kan du använda dig av följande dokumentmall:
Dokumentmall för gåva av lös egendom.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende pengar kan du använda dig av följande dokumentmall:
Dokumentmall för gåva av pengar.

Ska du skriva ett gåvobrev avseende en bostadsrätt kan du använda dig av följande dokumentmall:
Dokumentmall för gåva av bostadsrätt.

Varukorg

Betala tryggt och säkert
Kvinna som får en mall med omgående leverans