Mall Gåvobrev – Gåva av pengar

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

Mall för gåvobrev avseende pengar

229 kr

Mall för dig som ska skriva ett gåvobrev avseende pengar. Med hjälp av denna dokumentmall kan du skriva ett professionellt utformat gåvobrev där en privatperson ger pengar i gåva till en annan privatperson.

Vill du att gåvan ska vara enskild egendom anger du detta enkelt genom att kryssa i en ruta i dokumentmallen. Du kan även ange om gåvan ska räknas som förskott på arv.

När du laddar ner mallen får du även en utförlig instruktion som förklarar hur du fyller i dokumentmallen. Skulle du stöta på problem eller ha några frågor när du ska använda dig av mallen kan du kontakta vår mycket trevliga MallSupport.

Mallen skickas till dig per e-post när du gör din beställning och du har den i din inkorg inom ett par sekunder.

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

Detaljerad Mallbeskrivning

Med hjälp av denna mall kan du skriva ett korrekt utformat gåvobrev avseende en gåva av pengar. Du får mallen i två versioner – en version som ska användas vid gåva av pengar till arvingar och en version som ska användas vid gåva av pengar till en person som inte är arvinge. I mallen för gåva till arvingar kan du ange om gåvan ska räknas som förskott på arv.

Genom att sätta ett kryss i en ruta anger du om pengagåvan ska vara gåvotagarens enskilda egendom. Du kan även skriva in egna bestämmelser i gåvobrevet om du så önskar.

Mallen är enkel att fylla i och i princip behöver du endast skriva in gåvogivarens och gåvotagarens personuppgifter samt det belopp som ges i gåva, därefter har du ett gällande gåvobrev avseende pengar.

Du får även en skriftlig instruktion som på ett enkelt och pedagogiskt sätt förklarar hur du fyller i dokumentmallen. Du kan även kontakta vår MallSupport som gärna hjälper dig om du stöter på problem.

Omgående leverans via e-post

Du får mallen per e-post omedelbart efter din beställning och du kan börja skriva ditt gåvobrev inom ett par minuter. Du får dokumentmallen i både word-format och pdf-format. Word-filen öppnar du i ditt ordbehandlingsprogram och pdf-filen öppnar du i ditt pdf-program eller din webbläsare.

Andra mallar för gåvobrev

Blanketten är inte möjlig att använda för gåvor av annat än pengar. Ska du ge bort lös egendom, som t ex fordon, möbler, smycken m m, kan du använda dig av följande mall: Mall för gåvobrev avseende lös egendom.

Ska du ge bort en bostadsrätt i gåva kan du använda dig av följande mall: Mall för gåva av bostadsrätt.

Ska du ge bort en fastighet i gåva kan du använda dig av följande mall: Mall för gåva av fastighet.

Sök juridiskt dokument

snabb leverans av mall per e-post
MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt