Dokumentmall Fullmakt – Generell fullmakt

Mall för generell fullmakt

229 kr

Dokumentmall för skapande av fullmakt där fullmaktshavaren får behörighet att företräda fullmaktsgivaren i alla dennes angelägenheter.

Denna typ av fullmakt är mycket omfattande och ger fullmaktshavaren – så länge hen tar tillvara fullmaktsgivarens intressen – i princip obegränsade möjligheter att företräda fullmaktsgivaren.

MallSupport ingår.

Detaljerad Mallbeskrivning

Dokumentmall för dig som ska skriva en fullmakt där fullmaktshavaren får en närmast obegränsad frihet att företräda fullmaktsgivaren.

Denna dokumentmall är avsedd för dig som behöver en fullmakt där fullmaktshavaren får en närmast obegränsad frihet att företräda fullmaktsgivaren.

I fullmakten anges att fullmaktshavaren har behörighet att företräda fullmaktsgivaren i alla angelägenheter. Därefter ges i fullmakten ett antal exempel på åtgärder som fullmaktshavaren har rätt att vidta. Syftet med detta är att underlätta användandet av fullmakten och undvika att fullmaktens omfattning ifrågasätts av den som fullmakten visas upp för. Några av de åtgärder som finns uttryckligt angivna i fullmakten är:

  • disponera medel som finns på fullmaktsgivarens bankkonton,
  • ta del av sjukvårdsjournaler
  • ta del av handlingar och information hos olika myndigheter som t ex Försäkringskassan och socialtjänsten,
  • kvittera postförsändelser och värdehandlingar,
  • företräda fullmaktsgivaren gentemot privatpersoner, juridiska personer och myndigheter,

 

Exempel på när Mall generell fullmakt kan användas

Elsa har kommit till åren och tycker det börjar bli jobbigt att hantera kontakterna med försäkringskassan och de sociala myndigheterna. Även betalning av räkningar och liknande är något som hon gärna skulle få hjälp med.

Använder hon sig av denna dokumentmall kan hon skriva en fullmakt till t ex ett av sina barn som därefter kan hjälpa henne och företräda henne i kontakter med såväl myndigheter som olika företag.

Ytterligare information och lagregler om den aktuella dokumenttypen

Vill du lära dig mer om fullmakter finns det flera artiklar här på Juridex som kan vara av intresse. Du kan använda dig av huvudmenyn och gå till ”Fullmakter” under rubriken Kunskapsbanken. Du kan självfallet även använda dig av sökfunktionen här på webbplatsen.

Leverans och användning av dokumentmallen

Du får dokumentmallen per e-post ett par sekunder efter det att du gjort din beställning. Därefter kan du enkelt öppna dokumentet på din dator, fylla i de uppgifter som behövs och skriva ut din fullmakt.

Dokumentmallen skickas till dig i såväl word- som pdf-format. Du kan därför enkelt öppna mallen i ditt ordbehandlingsprogram eller ditt program för pdf-filer.

Får du problem med att öppna eller fylla i dokumentmallen kan du kontakta vår MallSupport.

 

Sök efter juridiskt dokument

 

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport
Chat Button

Vad några av våra kunder säger

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig kundtjänst, vi fick snabba svar på alla våra frågor och vi fick även tips om bestämmelser som vi inte alls hade tänkt  på själva. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er kundtjänst fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av er support hittade vi en lösning som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Verkligen nöjda!

/Monica och Bengt