Göra enskild egendom till giftorättsgods i ett äktenskapsförord

0
(0)

Fråga:

Vi har skrivit ett äktenskapsförord där vi kom överens om att olika tillgångar skulle vara enskild egendom. Äktenskapsförordet registrerades för mer än tio år sedan. Nu skulle vi vilja att vissa av tillgångarna inte längre ska vara enskild egendom. Istället ska de vara giftorättsgods. Hur gör vi det? Måste vi skriva ett nytt äktenskapsförord? / Med vänlig hälsning P&W

ett par som ska skriva ett äktenskapsförord

Svar:

Hej P & W. Har ni gjort tillgångar till enskild egendom genom äktenskapsförord är det möjligt för er att när som helst göra dessa tillgångar till giftorättsgods igen. För att göra detta måste ni upprätta och registrera ett nytt äktenskapsförord. Det är fullt möjligt att ha två äktenskapsförord vilka gäller ”vid sidan om varandra” men det är en lösning som medför risk för framtida tolkningsproblem. När ni upprättar ett nytt äktenskapsförord är därför den bästa lösningen ofta att samtidigt helt annullera det tidigare äktenskapsförordet.

Tillgångar som någon av er fått i arv eller gåva med villkor om att tillgångarna ska vara enskild egendom kan ni endast göra till giftorättsgods genom äktenskapsförord om detta uttryckligen angetts i samband med gåvan eller arvet.

Var noggranna och formulera er korrekt när ni skriver det nya äktenskapsförordet. Är ni det minsta osäkra på hur ni ska formulera er bör anlita en jurist som upprättar ert äktenskapsförord.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vad tyckte du om artikeln - var den till någon hjälp?

Klicka för att lämna ditt omdöme!

Medelomdöme: 0 / 5. Antal omdömen: 0

Ingen har lämnat sitt omdöme ännu. Bli först med att lämna ett omdöme!

Hjälp oss att göra denna artikel bättre!

Skriv gärna vad du tyckte var mindre bra med denna artikel och hur du tycker att vi kan förbättra den.

Varukorg

Annons

advertisement advertisement advertisement advertisement

Andra artiklar om äktenskapsförord

Frågor och svar om äktenskapsförord