Behöver du anlita en jurist? Ring till oss på 08-525 180 60.

Hur länge gäller ett äktenskapsförord?

Fråga:

Jag och min blivande fru ska gifta oss och vi har förstått att vi bör skriva ett äktenskapsförord. Vi vill behålla det som vi äger om vi skiljer oss. Ska vi skriva hur länge vi vill att äktenskapsförordet ska gälla? Hur länge gäller ett äktenskapsförord om vi inte skriver någon tid? Tack för ert svar / Isac

ett par som ska skriva ett äktenskapsförord


Svar:

Ni varken behöver eller kan skriva hur länge som äktenskapsförordet ska vara gällande. Det är inte möjligt för er att i äktenskapsförordet komma överens om att äktenskapsförordet  ska gälla t ex ett visst antal år, till en viss tidpunkt eller till dess att en viss händelse inträffar. Denna typ av bestämmelser är inte giltiga. Det äktenskapsförord som ni skriver gäller till dess att ni skiljer er, någon av er avlider eller ni skriver ett nytt äktenskapsförord.

Ett nytt äktenskapsförord kräver att ni är överens. Kan ni i framtiden inte enas om innehållet i ett nytt äktenskapsförord fortsätter det äktenskapsförord som ni nu upprättar och registrerar att gälla till dess att någon av er avlider eller ni skiljer er.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Vill du ha hjälp med att skriva ert äktenskapsförord?

Ska ni skriva ett äktenskapsförord och vill vara säkra på att det blir korrekt utformat kan en av våra jurister upprätta ert äktenskapsförord. Detta dessutom till ett fast pris om endast 995 kr! Skickar du ett meddelande via kontaktformuläret här nedanför blir du kontaktad av en av våra familjejurister redan inom en eller ett par timmar.
Ditt namn*

Person som chattar med en jurist

Behöver du hjälp med juridiken?

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med juridiken. Du kan ringa till oss på 08-525 180 60, skicka ett mejl till info@juridex.se eller använda dig av kontaktfältet här nedanför.

Mikrojuridik
Banner för hjälp att skriva äktenskapsförord

Artiklar om äktenskapsförord

Frågor & Svar om äktenskapsförord