Behöver du anlita en jurist? Ring till oss på 08-525 180 60.

Skriva samboavtal

SNABBT, ENKELT OCH PRISVÄRT
Ska ni skriva ett samboavtal? Det har inte någon betydelse om ni redan är sambor eller ska bli sambor. Vi hjälper er att skriva ert samboavtal och ni bestämmer själva hur vi ska hjälpa er. Ni kan välja mellan att skriva ert samboavtal med hjälp av en dokumentmall, genom att svara på ett antal frågor online eller låta en familjerättsjurist gå igenom er situation för att därefter skriva ert samboavtal.
695 kr

Anlita en jurist

En av våra familjerättsjurister går igenom er situation och redogör därefter utförligt för vilka alternativ som ni har.  Därefter upprättar juristen ett samboavtal som är anpassat till just er situation och vad ni vill uppnå med samboavtalet.

Detta är det bästa alternativet i de flesta situationer och är avsett för er som vill vara helt säkra på att ert samboavtal får den verkan som ni önskar vid en eventuell separation. 

Z
595 kr

Svara på frågor online

Ni besvarar ett antal frågor här på vår webbplats och lämnar de övriga uppgifter som vi behöver. Därefter går en av våra familjerättsjurister igenom era svar och upprättar ert samboavtal med utgångspunkt i era svar. 

Detta alternativ är avsett för er som är väl insatta i vad det innebär att ingå ett samboavtal och vad ni vill uppnå, samtidigt som er personliga situation inte är alltför komplicerad.

i
249 kr

dokumentmall

Ska ni skriva ett enklare samboavtal, samtidigt som någon av er är jurist eller har mycket goda kunskaper i familjerätt, kan ni använda en av våra professionella mallar för att skapa ert samboavtal.

Detta är en enkel och smidig lösning för enkla situationer. Är ni det osäkra på om det är lämpligt att använda sig av en mall för samboavtal i er situation, bör ni välja något av de andra alternativen.

Osäker på vad ni ska välja?

Är ni osäkra på vilket alternativ som ni ska välja kan ni chatta med en av våra jurister. Tillsammans, och helt kostnadsfritt, går ni igenom er situation. Därefter får ni en rekommendation om vilket som är det bästa och mest prisvärda alternativet för just er att skriva ett samboavtal. Klicka på knappen här nedanför så kan ni chatta med en av våra jurister redan inom ett par sekunder.

Vad några av våra kunder säger

Vi visste precis vad det var för typ av samboavtal som vi ville ha. Men efter att ha laddat ner flera gratis mallar, som alla var skrivna på olika sätt, för samboavtal från olika hemsidor på internet bestämde vi oss för att köpa en professionell mall här på Juridex. Vi är mycket nöjda och kan rekommendera mallen för samboavtal.  

Anders

Vi använde oss av tjänsten där man svarar på frågor och det var hur enkelt som helst. Det tog mindre än tio minuter att fylla i alla uppgifter. Redan samma dag fick vi ett mejl från en jurist med vårt samboavtal där juristen även förklarade samboavtalet för oss. Mycket bra tjänst som vi kan rekommendera till alla som ska skriva ett samboavtal.

Tatiana och Frida

Vi skulle flytta ihop och hade var sin egen lägenhet som vi skulle sälja och sen köpa ett hus. Vi visste inte alls hur vi skulle göra för att det skulle bli rättvist. Vi chattade med en superbra jurist som i lugn och ro förklarade reglerna och vad vi kunde göra. Juristen skrev sen både ett samboavtal och ett skuldebrev till oss. Vi är jättetacksamma för den hjälp som vi fick.  

Nesrin

Information om att skriva samboavtal

Är du sambo gäller sambolagen på ert förhållande. Sambolagen innehåller bland annat bodelningsregler som bestämmer vem av er som ska ha vad om samboförhållandet tar slut.

Huvudregeln är att vid bodelningen ska ni få hälften vardera av nettovärdet på den egendom som är samboegendom. Det har inte någon betydelse vem av er som äger egendomen eller vem som har betalt för egendomen. Är den samboegendom ska den ingå i bodelningen och delas på hälften.

Detta innebär t ex att om en av er är ensam ägare till en fastighet eller en bostadsrätt, som är samboegendom, har den andra sambon rätt till hälften av värdet på bostaden om förhållandet skulle ta slut.

Vill ni undvika en sådan situation kan ni skriva ett samboavtal. Det är möjligt att i ett samboavtal helt och hållet avtala bort sambolagens bodelningsregler men det är även möjligt att endast undanta viss egendom, som en bostad, en viss möbel eller liknande.

Ofta kombineras ett samboavtal med andra juridiska dokument, ofta i form av skuldebrev. Ett samboavtal i förening med ett skuldebrev är en vanlig lösning när två sambor betalar olika belopp vid köp av samboegendom, framförallt när de köper en bostad tillsammans.