Uppsägning av samboavtal

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

Idag finns vi på plats i chatten till kl 20.00!

Fråga:

Jag och min flickvän har varit sambor i mer än tio år. När vi flyttade ihop var det hon som köpte vår bostadsrätt och vi skrev ett samboavtal för att hon ville skydda bostadsrätten. Efter att ha bott tillsammans så länge tycker jag inte att det är rättvist med ett samboavtal längre varför jag vill att vi ska riva eller åtminstone ändra samboavtalet. Min sambo vill inte detta och jag undrar därför om jag själv kan ändra avtalet eller säga upp samboavtalet så att det inte längre gäller mellan oss? / Petr

ett par som ska skriva ett samboavtal

Svar:

Hej Petr.

Nej, det är inte möjligt för dig att själv ändra i samboavtalet. Ni måste vara ense för att det ska vara möjligt att ändra i det gällande samboavtalet. Det avtal som ni har ingått gäller till dess att ni har kommit överens och upprättat ett skriftligt samboavtal som ni båda har undertecknat.

Det finns inte heller några möjligheter för dig att säga upp samboavtalet eller liknande. Samboavtalet kommer således att gälla till dess att ni skriver ett nytt samboavtal eller att det upphör på grund av att ni gifter er.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Bli kontaktad av en jurist

Vill du komma i kontakt med en jurist kan du skicka ett meddelande till oss. Förklara kortfattat vad du undrar över, eller vad du behöver hjälp med, så återkommer vi till dig inom kort.
Ditt namn*