Uppsägning av samboavtal

Fråga:

Jag och min flickvän har varit sambor i mer än tio år. När vi flyttade ihop var det hon som köpte vår bostadsrätt och vi skrev ett samboavtal för att hon ville skydda bostadsrätten. Efter att ha bott tillsammans så länge tycker jag inte att det är rättvist med ett samboavtal längre varför jag vill att vi ska riva eller åtminstone ändra samboavtalet. Min sambo vill inte detta och jag undrar därför om jag själv kan ändra avtalet eller säga upp samboavtalet så att det inte längre gäller mellan oss? / Petr

ett par som ska skriva ett samboavtal


Svar:

Hej Petr.

Nej, det är inte möjligt för dig att själv ändra i samboavtalet. Ni måste vara ense för att det ska vara möjligt att ändra i det gällande samboavtalet. Det avtal som ni har ingått gäller till dess att ni har kommit överens och upprättat ett skriftligt samboavtal som ni båda har undertecknat.

Det finns inte heller några möjligheter för dig att säga upp samboavtalet eller liknande. Samboavtalet kommer således att gälla till dess att ni skriver ett nytt samboavtal eller att det upphör på grund av att ni gifter er.

Med vänlig hälsning / Juridex.se

Behöver du hjälp av en jurist?

Behöver du hjälp av en jurist är du välkommen att kontakta oss så ska vi se vad vi kan göra för dig. Beskriv vad du behöver hjälp med i kontaktfältet här nedanför så återkommer vi till dig så snart vi har tagit del av ditt meddelande.
Ditt namn*
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Person som chattar med en jurist

Behöver du hjälp med juridiken?

Kontakta oss gärna om du behöver hjälp med juridiken. Du kan skicka ett mejl till oss på info@juridex.se eller använda dig av kontaktfältet här nedanför.

Mikrojuridik
Banner om hjälp med att skriva samboavtal

Artiklar om sambor