Dokumentmall Fullmakt – Grundmall företag

Bild av mall för fullmakt för företag

229 kr

Professionellt utformad fullmaktsmall för företag.

Med denna dokumentmall kan ett företag skapa en fullmakt där en privatperson får rätt att företräda företaget i vissa situationer. I vilka situationer som privatpersonen har rätt att företräda företaget definierar företaget i fullmakten.

MallSupport ingår när du köper denna dokumentmall.

Detaljerad Mallbeskrivning

I många situationer är det inte möjligt för ett företag att företrädas av sin legala ställföreträdare, d v s den person som enligt lag har rätt att företräda företaget. I ett aktiebolag är det VD:n, i ett handelsbolag är det bolagsmännen och i en enskild firma är det innehavaren som har rätt att företräda företaget och ingå avtal.

Anledningen till att man inte har möjlighet att företräda företaget varierar självfallet men ofta är det så enkelt att tiden inte räcker till eller att företaget har behov av en företrädare på en annan ort, i ett annat land eller liknande. De flesta företag använder sig därför av fullmakter i olika sammanhang.

När du fyller i mallen anger du i vilka situationer som fullmaktshavaren har rätt att företräda bolaget. Som exempel kan fullmaktshavaren ha rätt att företräda företaget i en förhandling, att hämta ut en leverans, att göra vissa inköp osv. Du kan även ange när fullmakten börjar att gälla och när den upphör.

Vem mallen är avsedd för

Denna dokumentmall är avsedd för företag och organisationer som vill ge privatperson i fullmakt att företräda företaget eller organisationen. Det har inte någon betydelse vilken typ av företag eller organisation som det är fråga om. Mallen kan användas av aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag, enskilda firmor, ideella föreningar m fl.

Vad som ingår när du köper fullmaktsmall för företag

  • Mall fullmakt – Grundmall för företag i pdf-format
  • Mall fullmakt – Grundmall för företag i word-format
  • MallSupport

Sök efter juridiskt dokument

 

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport
Chat Button

Vad några av våra kunder säger

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig kundtjänst, vi fick snabba svar på alla våra frågor och vi fick även tips om bestämmelser som vi inte alls hade tänkt  på själva. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er kundtjänst fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av er support hittade vi en lösning som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Verkligen nöjda!

/Monica och Bengt