Behöver du anlita en jurist? Ring till oss på 08-525 180 60.

Skriva testamente

SNABBT, ENKELT OCH PRISVÄRT
Ska du skriva ett testamente? Eller kanske är ni två personer som ska skriva ett inbördes testamente? Då har du, eller ni, hamnat rätt. Vi hjälper dig att skriva testamentet. Hur vi ska hjälpa dig är det självfallet du som bestämmer. Du kan välja att skriva testamentet med hjälp av en dokumentmall, genom att svara på ett antal frågor här på webbplatsen eller låta en familjerättsjurist skriva testamentet.
995 kr

Anlita en jurist

En familjerättsjurist går grundligt igenom din situation. Du kan i lugn ro förklara vad du vill uppnå med ditt testamente och ställa alla de frågor som du har. Juristen svarar på dina frågor, förklarar hur reglerna fungerar och vilka alternativ som du har. Tillsammans resonerar ni er fram till en lösning som är anpassad till just dig och din unika situation.

Därefter upprättar din jurist ett första utkast till testamente. Du granskar utkastet och återkommer till juristen med dina ändringar, kommentarer och frågor. Därefter får du ett nytt utkast som du och juristen diskuterar och arbetar vidare med. När du är helt nöjd upprättar juristen en slutlig version som du skriver ut och undertecknar.

Detta alternativ är i de flesta situationer den absolut bästa och säkraste lösningen. Den är avsedd för dig som vill vara helt säker på att ditt testamente får den verkan som du önskar.

Tjänsten kan även användas om du vill skriva ett inbördes testamente, tillsammans med t ex din maka/make eller din sambo.

Z
695 kr

Svara på frågor online

Du svarar på ett antal frågor här på vår webbplats. Utifrån dina svar upprättar en av våra jurister ett första utkast till ditt testamente. Du granskar utkastet och återkommer med dina ändringar, kommentarer och frågor. Därefter upprättar juristen ett nytt utkast som ni diskuterar och arbetar vidare med. När du är helt nöjd upprättar juristen en slutlig version som du skriver ut och undertecknar.

Detta alternativ är intressant i enklare situationer, där du själv har grundläggande juridiska kunskaper och är säker på vad det är för typ av testamente som du vill skriva. Du har inte samma möjligheter att gå igenom din situation med juristen och får därför inte samma vägledning som om du väljer alternativet det andra alternativet med en jurist. Emellertid är juristen en garanti för att ditt testamente uppfyller alla formkrav och att det blir korrekt utformat utifrån dina svar.

Tjänsten kan även användas om du vill skriva ett inbördes testamente, tillsammans med t ex din maka/make eller din sambo.

i
295 kr

dokumentmall

Ska du skriva ett enklare och grundläggande testamente, samtidigt som du är utbildad jurist eller har mycket goda kunskaper i familjerätt, kan du använda en av våra professionella mallar för att skapa ditt testamente.

Detta är en enkel och smidig lösning för enkla situationer. Är du det minsta osäker på om det är lämpligt att använda sig av en dokumentmall i din situation, bör du välja något av de två övriga alternativen.

Vill du skriva ett inbördes testamente, tillsammans med t ex din maka/make eller din sambo, har vi särskilda mallar för just den situationen.

Osäker på vad du ska välja?

Är du osäker på vilket alternativ som du ska välja kan du chatta med en av våra jurister. Tillsammans, och helt kostnadsfritt, går ni igenom din situation. Därefter får du en rekommendation om vilket som är det bästa och mest prisvärda alternativet för just dig. Klicka på knappen här nedanför så kan du chatta med en av våra jurister redan inom ett par sekunder.  

Vad några av våra kunder säger

Jag hade bestämt mig för att skriva ett testamente så att jag kunde vara säker på att mina barn skulle ärva egendomen som enskild egendom. En jurist rekommenderade en mall som jag laddade ner och jag kunde skriva mitt testamente på mindre än två minuter. Mycket bra och enkel mall som gick snabbt att fylla i.    

Gösta

Jag är mycket nöjd med tjänsten dokumentonline. Det var jätteenkelt att fylla i uppgifterna och svara på frågorna. Det tog mindre än tio minuter och jag fick mitt testamente på epost redan samma dag. Mycket imponerad, och jag kan definitivt rekommendera denna tjänst till alla som vill få hjälp med att skriva sitt testamente.

Darius

Vi fick mycket bra hjälp av er jurist med att skriva vårt testamente. Det var inte helt enkelt eftersom vi båda har särkullbarn. Men juristen förklarade vilka möjligheter vi hade och efter att ha diskuterat med juristen skrev han ett testamente som gör att vi kan bo kvar i orubbat bo. Vi är oerhört tacksamma för hjälpen och hade aldrig rett ut det annars!

Jim och Annika