Mall Äktenskapsförord

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

Mall för äktenskapsförord

295 kr

Mall för äktenskapsförord.

Mallen är mycket professionellt och pedagogiskt utformad och ni skriver själva ert äktenskapsförord på mindre än tio minuter.

Mallen finns i olika versioner beroende på när äktenskapsförodet ska ingås och vilken egendom som ska vara enskild egendom. Genom att svara på två enkla frågor här nedanför får ni den version som är avsedd för just er situation och era önskemål.

När ni laddar ner denna dokumentmall för äktenskapsförord får ni även en mall för begäran om registrering av äktenskapsförordet samt en skriftlig handledning som i detalj förklarar hur ni gör för att snabbt och enkelt registrera äktenskapsförordet.

MallSupport ingår när ni köper denna mall. Stöter ni på problem när ni ska använda er av mallen eller har några frågor är ni välkomna att kontakta vår mycket kunniga och trevliga MallSupport som omgående hjälper er.

Nollställ

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

2 reviews for Mall Äktenskapsförord

  1. Pernilla & Fredrik

    Mycket bra mall. Vi skrev själva vårt äktenskapsförord innan vi skulle gifta oss med hjälp av denna mall. Vi använde versionen där vi gjorde allt som vi äger till enskild egendom och det tog oss inte ens fem minuter att skriva äktenskapsförordet. Jättebra förklarat och extra plus i kanten för mallen för registrering som följde med på köpet.

  2. Marita

    Mycket bra mall som dessutom var enkel att fylla i. Vi gjorde ett fritidshus som min hustru ägde till enskild egendom och det tog oss inte mer än några minuter att fylla i de uppgifter som behövdes. Därefter skrev vi under registreringshandlingarna och skickade in äktenskapsförordet för registrering. Enkelt och mycket prisvärt!

Lägg till en recension

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Detaljerad Mallbeskrivning

Med hjälp av denna dokumentmall kan ni själva skriva ert äktenskapsförord. Mallen är mycket enkel att fylla i och ni kan skriva ert äktenskapsförord på mindre än tio minuter.

Ni kan använda er av denna mall för att skriva ert äktenskapsförord oavsett om ni ska gifta er eller ni redan är gifta. Vi ser till att ni får en version av dokumentmallen som är anpassad till er situation och vad ni vill åstadkomma med ert äktenskapsförord.

Registreringshandlingar ingår

Ett äktenskapsförord måste registreras i Äktenskapsregistret för att vara giltigt. Det är först när det registreras som ett äktenskapsförord börjar att gälla. Ett äktenskapsförord som är undertecknat, men inte registrerat, är ogiltigt och har inte någon verkan mellan makarna.

Äktenskapsregistret administreras av Skatteverket och en ansökan om registrering av ett äktenskapsförord ska skickas till dess kontor i Härnösand.

När ni laddar ner denna mall får ni även kompletta registreringshandlingar. Dessa är föradresserade och det enda ni behöver göra är att underteckna begäran om registrering, därefter lägger ni det tillsammans med äktenskapsförordet i ett kuvert och skickar det till den adress som finns angiven på dokumentet.

Vem som kan använda sig av denna mall för äktenskapsförord

Denna mall för äktenskapsförord kan användas av såväl två makar som två blivande makar. Det vill säga att mallen kan användas oavsett om ni ska gifta er eller ni redan är gifta när ni ska skriva ert äktenskapsförord.

Olika versioner av dokumentmallen

Mall äktenskapsförord finns i flera olika versioner vilka är anpassade för att användas i olika situationer. Mallarna skiljer sig åt beroende på om äktenskapsförordet ska ingås före eller under äktenskapet och beroende på vilken egendom som ska göras till enskild egendom i äktenskapsförordet.

Ni behöver inte oroa er för att välja fel mall. Genom att svara på två enkla frågor när ni gör beställningen får ni den mall som är avsedd för just er situation och era önskemål. Och skulle det ändå bli fel är det bara att kontakta oss så översänder vi rätt version till er, självfallet utan någon extra kostnad.

Omgående leverans per e-post

I samma sekund som ni gör er beställning får ni ett e-postmeddelande med er mall för äktenskapsförord. Ni får dokumentmallen i såväl Word- som pdf-format och ni kan själva välja vilket av formaten som ni vill använda er av. Word-dokumentet öppnar ni enkelt i ett ordbehandlingsprogram och pfd-dokumentet kan ni öppna med ett pdf-program som t ex Acrobat Reader.

Ni kan även skriva ut dokumentmallen utan att fylla i några uppgifter och därefter fylla i uppgifterna “för hand”, d v s med en penna.

Sök juridiskt dokument

snabb leverans av mall per e-post
MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt