Mall Testamente » Grundmall för inbördes testamente mellan sambor

Mall för testamente mellan sambo

295 kr

Grundmall för inbördes testamente mellan två sambor.

Med stöd av denna mall kan du snabbt och enkelt upprätta ett giltigt testamente mellan två sambor. Själva testamentsförordnandet är tomt varför du har stor frihet att formulera hur sambornas kvarlåtenskap ska fördelas.

MallSupport ingår.

Detaljerad Mallbeskrivning

Detta är en grundmall för testamente mellan två sambor. Att det är en grundmall innebär att utrymmet för själva testamentsförordnandet är tomt varför du – så länge du följer reglerna i ärvdabalken – har stor frihet att formulera hur sambornas kvarlåtenskap ska fördelas.

Mallen är särskilt lämplig att använda för sambor som inte har några bröstarvingar och därmed har stor frihet att bestämma hur kvarlåtenskapen ska fördelas. Utgångspunkten när två sambor inte har några bröstarvingar är att de i ett testamente helt fritt kan fördela sin kvarlåtenskap som de önskar.

Med stöd av denna dokumentmall kan två sambor till exempel komma överens om att den efterlevande sambon ska sitta kvar i ”orubbat bo” eller ärva all egendom med fri förfoganderätt och när även den efterlevande sambon avlidit ska kvarlåtenskapen fördelas på ett visst sätt. Det är inte ovanligt att samborna anger att kvarlåtenskapen ska fördelas mellan sambornas syskon eller syskonbarn alternativt att kvarlåtenskapen ska tillfalla en organisation som till exempel Cancerfonden, Läkare utan gränser, Amnesty eller liknande.

Det är även möjligt för dig att skriva in att kvarlåtenskapen ska ärvas som enskild egendom. På sätt säkerställer du att den som ärver kvarlåtenskapen inte förlorar arvet i samband med en bodelning vid en skilsmässa.

Leverans av dokumentmallen för testamente mellan sambor

När du laddar ner denna dokumentmall får du även en skriftlig handledning som punkt för punkt och med hjälp av bilder förklarar hur du fyller i mallen. Mallen och handledningen skickas till dig per e-post och du har dokumenten i din inkorg inom ett par sekunder från det att du gjorde din beställning.

Skulle du stöta på problem när du ska använda dig av dokumentmallen är du välkommen att kontakta vår MallSupport som hjälper dig.

Sök efter juridiskt dokument

 

Sök juridiskt dokument

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport

Vad några av våra kunder säger om våra jurister

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

/Monica och Bengt