Mall – Avbrytande av provanställning

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

Mall för provanställning om besked att provanställning avbryts

229 kr

Mall för arbetsgivare som ska upprätta ett skriftligt besked till en arbetstagare om att en provanställning avbryts. Med att provanställning avbryts avses enligt LAS att provanställningen upphör i förtid, d v s före sista dagen av prövotiden.

Du får även en skriftlig handledning som förklarar hur du fyller i mallen och vad en arbetsgivare bör tänka på när en provanställning ska avbrytas.

MallSupport ingår.

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

recensioner

  Bli först med att recensera “Mall – Avbrytande av provanställning”

  Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

  Detaljerad Mallbeskrivning

  Med denna dokumentmall kan du skapa ett skriftligt besked från en arbetsgivare till en arbetstagare om att en provanställning avbryts. Med att en provanställning avbryts avses enligt lagen om anställningsskydd (LAS) att provanställningen upphör i förtid, d v s före sista dagen av prövotiden.

  Du får även en skriftlig handledning som steg för steg förklarar hur du fyller i dokumentmallen, vilken uppsägningstid som gäller, arbetstagarens och fackförenings rätt till överläggning, hur arbetsgivaren kan underrätta facket m m.

  Vill arbetsgivaren att provanställningen ska upphöra på sista dagen av provanställningen är det fråga om ett avslutande av provanställningen och inte ett avbrytande. I en sådan situation ska du inte använda dig av denna dokumentmall. Istället ska du använda dig av vår mall för avslutande av provanställning vilken du finner här: Dokumentmall för avslutande av provanställning

  Vill du läsa mer om provanställning och hur du avbryter eller avslutar en provanställning rekommenderar vi följande artikel:

  Uppsägning, avbrytande och avslutande av provanställning – Så här fungerar det

  Exempel på en situation när denna mall för besked om avbrytande av provanställning kan användas

  Annas Bageri har anställt Bertil Bengtsson i form av en provanställning under sex månader.

  Redan efter två månader inser Anna att Bengt inte är lämpad för arbetsuppgifterna. Hon bestämmer sig därför att hon vill avbryta provanställningen redan efter tre månader. Med hjälp av denna dokumentmall kan hon skapa ett dokument vilket hon överlämnar till Bengt och där han informeras om att provanställningen avbryts.

  Allmänt om avbrytande av provanställning

  Denna dokumentmall har skapats utifrån reglerna i lagen om anställningsskydd (LAS). Är arbetsgivaren bunden av ett kollektivavtal innehåller detta sannolikt särskilda regler om provanställningar och hur dessa avbryts. Är arbetsgivaren bunden av ett kollektivavtal måste du därför kontrollera reglerna i kollektivavtalet innan du kan använda dig av denna mall.

  Leverans och användning av dokumentmallen

  Dokumentmallen skickas per automatik till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning. Normalt har du tillgång till dokumentmallen i din e-post efter endast ett par sekunder från din beställning. Därefter kan du enkelt öppna dokumentet på din dator och fylla i de uppgifter som behövs.

  Dokumentmallen skickas till dig i såväl word- som pdf-format. Du kan därför enkelt öppna mallen i ditt ordbehandlingsprogram eller ditt program för pdf-filer.

  Får du problem med att öppna eller fylla i dokumentmallen kan du kontakta vår MallSupport.

  Att tänka på när man skriver dokument av den aktuella typen med hjälp av en dokumentmall

  Tänk på att en dokumentmall aldrigt kan ersätta den juridiska kunskapen och erfarenheten hos en advokat eller annan jurist som är specialiserad på arbetsrätt. Är du osäker på om denna mall är lämplig för just din situation är du välkommen att kontakta oss.

  Mer information om skillnaden mellan avslutande och avbrytande av provanställning

  Vill du lära dig mer om skillnaden mellan avslutande och avbrytande av provanställning finns det en särskild artikel som behandlar detta och du finner den artikeln via följande länk:

  Uppsägning, avbrytande och avslutande av provanställning – Så här fungerar det

  Sök juridiskt dokument

  snabb leverans av mall per e-post
  MallSupport

  Vad några av våra kunder säger om våra jurister

  Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig personal, vi fick snabbt svar på alla våra frågor och funderingar. Vi fick dessutom vårt äktenskapsförord på e-post redan samma dag. Vi är supernöjda! 

  /Emma och Nathan

  Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

  /Birgitta

  Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av en av era jurister fick vi en lösning support som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Vi kan verkligen rekommendera er för alla som ska skriva ett testamente. 

  /Monica och Bengt