Mall – Avbrytande av provanställning

Mall för provanställning om besked att provanställning avbryts

249 kr

Mall för arbetsgivare som ska upprätta ett skriftligt besked till en arbetstagare om att en provanställning avbryts. Med att provanställning avbryts avses enligt LAS att provanställningen upphör i förtid, d v s före sista dagen av prövotiden.

Du får även en skriftlig handledning som förklarar hur du fyller i mallen och vad en arbetsgivare bör tänka på när en provanställning ska avbrytas.

MallSupport ingår.

Professionellt utformad mall upprättad av erfarna jurister

Omgående leverans per e-post

w

MallSupport ingår

Levereras i Word- och PDF-format

Detaljerad produktbeskrivning

Med denna dokumentmall kan du skapa ett skriftligt besked från en arbetsgivare till en arbetstagare om att en provanställning avbryts. Med att en provanställning avbryts avses enligt lagen om anställningsskydd (LAS) att provanställningen upphör i förtid, d v s före sista dagen av prövotiden.

Du får även en skriftlig handledning som steg för steg förklarar hur du fyller i dokumentmallen, vilken uppsägningstid som gäller, arbetstagarens och fackförenings rätt till överläggning, hur arbetsgivaren kan underrätta facket m m.

Vill arbetsgivaren att provanställningen ska upphöra på sista dagen av provanställningen är det fråga om ett avslutande av provanställningen och inte ett avbrytande. I en sådan situation ska du inte använda dig av denna dokumentmall. Istället ska du använda dig av vår mall för avslutande av provanställning vilken du finner här: Dokumentmall för avslutande av provanställning

Vill du läsa mer om provanställning och hur du avbryter eller avslutar en provanställning rekommenderar vi följande artikel:

Uppsägning, avbrytande och avslutande av provanställning – Så här fungerar det

Exempel på en situation när denna mall för besked om avbrytande av provanställning kan användas

Annas Bageri har anställt Bertil Bengtsson i form av en provanställning under sex månader.

Redan efter två månader inser Anna att Bengt inte är lämpad för arbetsuppgifterna. Hon bestämmer sig därför att hon vill avbryta provanställningen redan efter tre månader. Med hjälp av denna dokumentmall kan hon skapa ett dokument vilket hon överlämnar till Bengt och där han informeras om att provanställningen avbryts.

Allmänt om avbrytande av provanställning

Denna dokumentmall har skapats utifrån reglerna i lagen om anställningsskydd (LAS). Är arbetsgivaren bunden av ett kollektivavtal innehåller detta sannolikt särskilda regler om provanställningar och hur dessa avbryts. Är arbetsgivaren bunden av ett kollektivavtal måste du därför kontrollera reglerna i kollektivavtalet innan du kan använda dig av denna mall.

Leverans och användning av dokumentmallen

Dokumentmallen skickas per automatik till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning. Normalt har du tillgång till dokumentmallen i din e-post efter endast ett par sekunder från din beställning. Därefter kan du enkelt öppna dokumentet på din dator och fylla i de uppgifter som behövs.

Dokumentmallen skickas till dig i såväl word- som pdf-format. Du kan därför enkelt öppna mallen i ditt ordbehandlingsprogram eller ditt program för pdf-filer.

Får du problem med att öppna eller fylla i dokumentmallen kan du kontakta vår MallSupport.

Att tänka på när man skriver dokument av den aktuella typen med hjälp av en dokumentmall

Tänk på att en dokumentmall aldrigt kan ersätta den juridiska kunskapen och erfarenheten hos en advokat eller annan jurist som är specialiserad på arbetsrätt. Är du osäker på om denna mall är lämplig för just din situation är du välkommen att kontakta oss.

Mer information om skillnaden mellan avslutande och avbrytande av provanställning

Vill du lära dig mer om skillnaden mellan avslutande och avbrytande av provanställning finns det en särskild artikel som behandlar detta och du finner den artikeln via följande länk:

Uppsägning, avbrytande och avslutande av provanställning – Så här fungerar det

Varukorg

Betala tryggt och säkert
Kvinna som får en mall med omgående leverans