Dokumentmall Testamente » Enskilt testamente » Arvingar enskild egendom

mall för enskilt testamente där arvingarna ärver som enskild egendom

229 kr

Dokumentmall för testamente i vilket du bestämmer att dina arvingar ska ärva din kvarlåtenskap som enskild egendom. Att de ärver egendomen som enskild egendom innebär att den inte ingår i en bodelning om en arvinge skiljer sig eller avlider. Du säkrar därmed att ditt arv stannar ”inom släkten”.

Mallen är mycket enkel att använda och de enda uppgifter som du behöver skriva in är testamentsgivarens och testamentsvittnenas personuppgifter. Därefter kan testamentet undertecknas och du har ett gällande testamente.

MallSupport ingår när du köper denna dokumentmall.

Detaljerad Mallbeskrivning

Enligt detta testamente ska arvet efter dig tillfalla dina arvingar. Har du bröstarvingar, d v s barn eller barnbarn, ärver dessa din kvarlåtenskap. Har du inte några bröstarvingar ärvs din kvarlåtenskap enligt arvsordningen. Detta innebär att dina föräldrarna ärver i första hand. Är någon av dina föräldrar inte längre i livet träder dina syskon in i den avlidne förälders ställe. Skulle även ett syskon ha avlidit träder syskonets barn in i stället för den avlidne föräldern.

Vill du veta mer om arvsordningen kan du läsa mer i denna artikel: Den legala arvsordningen

I mallen finns det en bestämmelse som anger att arvingarna ska ärva egendomen som enskild egendom. Att egendomen ärvs som enskild egendom innebär att den inte ingår i en bodelning mellan en arvinge och dennes make eller maka om arvingen skiljer sig eller avlider. Genom att göra egendomen till enskild egendom säkrar du att egendomen som ärvs efter dig stannar ”inom släkten”.

Dokumentmallen är mycket enkel att använda sig av. Testamentsförordnandet är redan ifyllt och de enda uppgifter som du behöver fylla i är tesamentsgivarens (testatorns) och testamentsvittnenas personuppgifter. Därefter är det bara för testamentsgivaren och testamentsvittnena att skriva under testamentet för att det ska vara gällande.

I testamentet finns även en lagvalsklausul som bestämmer att testamentet ska tolkas enligt svensk lag och skulle det någon gång uppstå en tvist ska denna avgöras av svensk domstol.

Detta testamente är ett enskilt testamente vilket innebär att det är avsett att upprättas och undertecknas av en enskild person. Är du gift eller sambo och ni båda ska skriva ett testamente kan ni upprätta var sitt testamente eller upprätta ett inbördes testamente.

Du kan hitta fler mallar och blanketter för testamenten via följande länk: Dokumentmallar för testamenten.

Så här använder du dokumentmallen

Dokumentmallen skickas till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning. När du laddat ner mallen kan du välja mellan att öppna dokumentmallen i ditt ordbehandlingsprogram eller ditt pdf-program. Därefter är det endast att skriva in testamentsgivarens och testamentsvittnenas personuppgifter och skriva ut testamentet som därefter måste undertecknas för att vara gällande.

MallSupport ingår

MallSupport ingår när du köper denna dokumentmall. Du kan läsa mer om vår MallSupport här: Information om MallSupport

Sök efter juridiskt dokument

 

Kvinna som är glad för att hennes dokumentmall levereras snabbt
Bild på MallSupport
Chat Button

Vad några av våra kunder säger

Ett stort tack för er hjälp med att skriva vårt äktenskapsförord. Supertrevlig kundtjänst, vi fick snabba svar på alla våra frågor och vi fick även tips om bestämmelser som vi inte alls hade tänkt  på själva. Vi är supernöjda! 

/Emma och Nathan

Jag är mycket nöjd med den hjälp som jag fick med att skriva en framtidsfullmakt. Jag visste inte alls vilka möjligheter jag hade men med hjälp av er kundtjänst fick jag en framtidsfullmakt som innehöll allt som jag önskade och lite till. 🙂 Mycket stort tack för er hjälp.  

/Birgitta

Vi kan varmt rekommendera era tjänster. Vi skulle skriva ett testamente men blev osäkra på hur vi skulle skriva avseende ett särkullbarn. Med hjälp av er support hittade vi en lösning som gjorde att vi kunde behandla alla barnen rättvist. Verkligen nöjda!

/Monica och Bengt