Ska en framtidsfullmakt registreras för att vara gällande?

Behöver du prata med en jurist? Just nu erbjuder vi 10 minuters fri rådgivning via vår chatt.

Fråga: 

Hejsan! Jag har tänkt att skriva en framtidsfullmakt men är lite osäker på hur det går till. En fråga som jag har är om jag måste registrera framtidsfullmakten någonstans? Var ska jag i så fall registrera framtidsfullmakten? Hos Skatteverket eller någon annanstans? Tack för att ni svarar på min fråga / Anna 

Ett äldre par som ska skriva en framtidsfullmakt

Svar: 

Hej Anna. En framtidsfullmakt ska inte registreras. Det är inte ens möjligt att registrera en framtidsfullmakt, vare sig hos Skatteverket eller hos någon annan myndighet. En framtidsfullmakt blir gällande när den är undertecknad och den uppfyller en rad formkrav. Den behöver därför inte registreras för att bli gällande.  

Tänk på att om framtidsfullmakten inte uppfyller formkraven så är den ogiltig. Är du osäker på hur du ska skriva din framtidsfullmakt bör du anlita en jurist som upprättar din framtidsfullmakt. Då kan du vara säker på att den är gällande den dag som den ska träda i kraft.  

Med vänlig hälsning / Juridex.se 

Vill du ha hjälp med att skriva din framtidsfullmakt?

Ska du skriva en framtidsfullmakt och vill vara säker på att den blir korrekt utformad kan en av våra jurister upprätta din framtidsfullmakt. Detta dessutom till ett fast pris om endast 895 kr! Skickar du ett meddelande via kontaktformuläret här nedanför blir du kontaktad av en av våra familjejurister redan inom en eller ett par timmar.
Ditt namn*